***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Подробности за обвиняемите в шпионаж българи на Острова. Нова офанзива на Москва в Украйна е малко вероятна


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 септември   

 

Прокрадна се и името на Ян Марсалек - един от хората, упрекнати за най-голямата финансова машинация в Германия. Твърди се, че той е бил връзката с съветските служби. Самият той не е обвинен по това дело и няма да бъде.  

Според обвиняването главно 45-годишният Орлин Русев е ръководел цялата интервенция.

Вчера станаха ясни и повече детайлности за двамата минимум известни по случая. Единият е 31-годишният Стоян Иванов, който в предишното е бил играч по смесени бойни изкуства. Второто име е на Ваня Габерова, която е управлявала салон за хубост в Западен Лондон.

***

Вместо армията да бъде ситуирана целокупно в една зона на фронтовата линия, откъдето може да стартира съгласувана атака, нейни елементи са били пренасочени за подсилване на други едва предпазени зони. Разузнаването оповестява още, че 67-ма мотострелкова дивизия и 164-та мотострелкова бригада се бият на фронта в бранш западно от Северодонецк и Кремина, по границата сред Донецка и Луганска области.

Като се има поради, че елементи от 25-ата войска се изпращат, с цел да подсилят сектори по дългата фронтова линия, министерството на защитата заключава, че няма възможност да стартира нова атака в кратковременен проект, до няколко седмици. 

***

Дебатите започнаха с процедурни хватки. От " Възраждане " желаеха в зала да пристигна министърът на защитата Тодор Тагарев. 

Председателят на Народното събрание изясни, че предлагането не е импортирано от Министерски съвет и министърът не е длъжен да участва. " Може да пристигна по своя персонална воля ", добави Желязков. 

Веднага по-късно от Българска социалистическа партия желаеха отмора от името на парламентарна група. След нея от " Възраждане " желаеха в зала да дойдат началниците на Противовъздушна отбрана и Военновъздушните сили, като още веднъж се наложи отмора.  

***

Сигнал до Борислав Сарафов за инспекция и определяне на собствеността на храма „ Св. Николай Мирликийски “ подадоха народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

***

21 млн. хартиени бюлетини ще бъдат направени за изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври.

Общо 3606 типа бюлетини ще бъдат направени за идните локални избори. 265 типа ще са бюлетините за общински съветници и също толкоз за кметове на община, 35 типа ще са бюлетините за кмет на регион, а за кметове на кметства 3041.

***

Васил Божков е платил отговорностите си към страната, оповестиха от Националната организация по приходите в отговор на питане от Българска телеграфна агенция. Уточнението идва ден откакто в. " Сега " заяви, че Национална агенция за приходите е вдигнала запори за близо 50 млн. лв. от компании на предприемача.  

***

***

Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е правил измами в продължение на години, до момента в който е изграждал империята за недвижими парцели, която го изстреля към славата и Белия дом, съобщи Асошиейтед прес.

Съдия Артър Енгорън, който се произнесе по гражданско дело, заведено от основната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, откри, че някогашният президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други институции, като са надценили доста активите на компанията и са преувеличили чистото положение на Тръмп в документите, употребявани при сключването на покупко-продажби и обезпечаването на финансиране.

***

Същевременно продължава стачката на актьорския профсъюз SAG-AFTRA, който съставлява ползите на към 160 000 артисти. И двете холивудски стачки са продължителни и скъпи, с стопански резултат от над 5 милиарда $, предава БНР. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР